“Een dynamische omgeving, ook voor mij als bedrijfsjurist”

Werken op Eindhoven Airport is dynamisch, ook voor mij als bedrijfsjurist met een kantoorbaan. Vanuit kantoor zie ik elke dag opstijgende en landende vliegtuigen, terwijl ik een contract opstel, een advies schrijf of een vergadering bijwoon. Dat is leuk en bijzonder, maar leuker is dat ik constant word uitgedaagd door interessante en complexe juridische vraagstukken die de luchthaven aangaan.

Wat ik het leukst vind aan werken op Eindhoven Airport is dat ik onderdeel uitmaak van een organisatie met enthousiaste mensen die met passie samenwerken om kwaliteit te leveren en dingen voor elkaar te krijgen.

Ying Koh

Bedrijfsjurist Eindhoven Airport

“Je wordt overal met open armen ontvangen”

Op de gehele luchthaven heerst een ‘ons kent ons’ cultuur, ook met onze partners waarmee wij veel samenwerken. In het team Operations zijn we hecht en zetten we 3 stappen extra voor elkaar. Je wordt met open armen ontvangen, iedereen is gelijk: jong en oud, ervaren en onervaren. Eindhoven Airport staat open voor nieuwe ideeën en verbeteringen, zo voel je je als medewerker erg betrokken.

Het werk als Airport Operations Officer is heel divers waardoor je het ene moment een passagier aan het helpen bent om de weg te vinden in de terminal en het andere moment je gevraagd wordt te kijken bij een passagier die zich niet fit voelt, maar wel al aan boord zit van het vliegtuig. Hoe pak je dit aan? Moet de passagier medisch onderzocht worden? Wie moet geïnformeerd worden? Gaat de passagier nog mee op de vlucht? Heeft deze bagage bij? Kan de vlucht nog op tijd vertrekken? Zal het vliegtuig vanavond voor sluitingstijd nog terug kunnen zijn? Dit is een kleine greep uit de dagelijkse dilemma’s waar je mee te maken krijgt. Je komt voor situaties te staan die in een paar seconde totaal anders kunnen zijn én verwacht wordt dat je daarin een snelle en juiste beslissing kan nemen.

Tijdens onze administratieve taken genieten wij van “het mooiste uitzicht van de luchthaven”, op de start- en landingsbaan, waar alles voorbijkomt. Zo genieten wij van zowel de burgerluchtvaart, maar mogen wij ook over de schouders van onze buren mee kijken en kunnen wij ook genieten van militaire vluchten zoals F16’s bijvoorbeeld.

Martijn van Bussel

Airport Operations Officer Eindhoven Airport

“Vrienden die mij ongevraagd appen over ‘hoe goed Eindhoven Airport eruit ziet en hoe overzichtelijk het proces is geweest tijdens hun reis’ bevestigt dat we goed bezig zijn.”

De afgelopen jaren ligt de nadruk van Eindhoven Airport op het realiseren van een kwaliteitsimpuls. Kwaliteit op het gebied van ruimte, beleving, processen en duurzaamheid. Bij Airport Development zetten wij onszelf dan ook dagelijks in voor de passagier, de collega’s en de draaiende operatie. We werken ook nauw samen met diverse partners uit de regio om ons gebied en de luchthaven nóg beter te maken. Mijn team (bege-)leidt o.a. de bouwprojecten in de fysieke ruimte. Denk aan de realisatie van het voorterrein, een nieuw securitygebied en de overkapping van de looppaden op het platform. We houden hierbij altijd rekening met bouwen op een high traffic locatie of security-gerelateerde uitdagingen.

De diversiteit aan werkzaamheden, grote verantwoordelijkheid en een toffe groep directe en indirecte collega’s met een gezonde ‘Let’s do it’-mentaliteit maken Eindhoven Airport een hele gave plek om te werken. Daarnaast krijg ik bergen energie van het zicht op de opstijgende en landende vliegtuigen, de passagiers en het altijd levendige voorterrein. Vrienden die mij ongevraagd appen over ‘hoe goed Eindhoven Airport eruit ziet en hoe overzichtelijk het proces is geweest tijdens hun reis’ bevestigt dat we goed bezig zijn. Zo gaan we op naar de toekomst!

Dion Sparnaaij

Projectmanager Eindhoven Airport